Det bara slog ned

Jag sitter här, vid datorn på jobbet, och inser för ett ögonblick vilket bra liv jag har. Inser det riktigt, inte som ett kallt logiskt påstående grundat på att jag bor i en rik del av världen. Det finns så mycket skit här i världen, och nästan inget av det har hoppat fram för att knäppa mig på näsan. Det enda jag faktiskt plågas av är negativt tänkande - allt annat är bra! Mycket märkligt, varför tanken inte slagit mig tidigare.

Jag är frisk, välskapt, smart, har pengar att försörja och berika mitt liv med, familj, vänner, möjligheten att göra vad jag vill med mitt liv, underbar musik att lysa upp mitt liv med, många fritidsintressen som gör att jag aldrig får tråkigt, trivs med att vara med mig själv... listan är lång.

Här och nu tillåter jag mig att slappna av och njuta av mitt liv. Jag är tacksam, faktiskt. Sällan tänker jag på det, men jag är tacksam för allt jag fått. Jag vet inte vilka svårigheter som framtiden har i sitt sköte, men än så länge har jag varit lyckligt lottad.

Så... Det är välgörande att ibland låta positiva tankar cirkulera runt i huvudet, istället för ett konstant ältande av negativiteter. Vet du, jag har ännu en gång fått hjälp på traven med nya synvinklar genom betraktandet av en anime. Lustigt vad dessa kan påverka mig, trots att det bara är tecknade fiktionära serier. Det är något speciellt med det japanska sättet att berätta, både visuellt och storymässigt. Just The Wallflower handlar om en tjej som egentligen är fin och bra på många saker, men som låst in sig i en mörk mental värld och inte kan inse detta. Killarna som långsamt drar ut henne därifrån med hjälp av sitt uppriktiga stöd, hjälper även mig. Onekligen en god sida av stark empati.


RSS 2.0