Superstartsida

Fick ett tips på en superbra startsida! Du kan lägga in sökmotorer, underhållning, nyheter, facebook, bloggprenumerationer, prisjämförelser, kalender, väder och allt möligt - exakt vad du själv vill ha, översiktligt och smidigt! Sparar en massa klickanden varje gång du öppnar webbläsaren, och det är dessutom snyggt genomfört. Fett med bra, så att säga!

www.superstart.se

Min startsida ser nu ut så här! (...efter viss misshandel från bloggens bildkomprimering.)
På andra fliken finns prisjämförelser, valutaomvandlare, recept och produkttester.



Wii VR

Har ni sett Johnny Lees video om hur man bygger virtual reality-teknik med hjälp av en vanlig Wii-kontroll?

Spelet är fortfarande begränsat till skärmen, men effekten blir otroligt häftig 3D där saker ser ut att befinna sig utanför tvskärmen. Helt utan 3D-glasögon! Normalt ger skärmar en platt bild som inte förändras beroende på vilken vinkel man ser dem från. Men med Lees metod förändras bilden när man flyttar på sig, och det ser verkligen ut som ett fönster in till en annan värld. Plötsligt blir det verkligt meningsfullt att t ex ducka och anfalla från olika vinklar. Nintendo, fixa genast spel som stöder det här! (*≧▽≦)

Videon: http://se.youtube.com/watch?v=Jd3-eiid-Uw

Final Fantasy fighting

SquareEnix ska visst göra ett fightingspel med massa Final Fantasy-karaktärer. Skoj! Om gameplayet inte suger tänker jag köpa det och spöa bananerna ur Sephiroth med Squall i högsta hugg! ( ゚▽゚) ~ ♥

Här har vi en cool japansk trailer på Dissida:

ftp://ftp.gameconnect.se/public/psp/movies/dissidiaff_jp2.mov

Apropå mysiga hemmakvällar

57 seconds

Created by Bunk Beds.net


Energikick

Idag hade vi en workshop på universitetet. Vi fick lära oss mer om vad utbildningen utmynnar i, om stresshantering och om självkänsla. Jag fick en hejdundrande energikick efteråt, och spenderade omedelbart vid hemkomsten tre effektiva timmar till att dammsuga, moppa, gå ut med soporna, tvätta, städa badrummet, bära ned saker till förrådet, betala räkningar, diska, röja grejer, sortera papper, fylla i enkäter, mäta mått till gardiner och stolsdynor, rensa väskan på skräp och räkna ut skulder. Det var helskönt, efter att ha gått och förhalat dessa saker i upp till flera veckor! Nu har jag spenderat överskottsenergin, men det är helt lagom eftersom allt som är kvar är att hämta tvätten.

Det viktiga jag tog med mig var "Gör det NU!". Bra filosofi!

Jag fick också 3 bullar på workshopen. ♥

Slutligen Blocket-frälst

Jag har hyst en irrationell ovilja att använda Blocket.se, till förmån för rejält Tradera-surfande. Men nu är jag botad! Efter att ha råkat tralla förbi på jakt efter matbord har den slutat som startsida i Firefox, komplett med fyra bevakningar. Det är helt toksmidigt att bevaka flera föremål simultant! Ett annat plus är bara det väsentliga visas, det är inte ett sammelsurium av menyer och bilder som på Tradera. Yatta, nu kan jag skaffa ännu fler grejer utan att behöva lämna datorn!

Mina bevakningar är däremot hemliga... Säger jag för att reta vissa nyfikna personer! Bwahahaha!

Läsktestet


Sömntvekan

Åh nej - nu sitter jag och har småångest för att gå och sova. Det bara blir så ibland! Det är någon slags oro för morgondagen, sprungen ur en press av för många saker jag tycker mig behöva göra nästa dag, men oberättigad eftersom den försvunnit när morgondagen inträffar. Tankarna spelar en bra märkliga spratt ibland!

Det brukar ge sig efter ett par timmar, men jag ska se om en dusch hjälper istället, att sitta vid datorn brukar vara dra ut på det hela. ( ^  _  ^ ; )

Jag inser att problemet beror helt och hållet på mitt perspektiv på dessa saker "som behöver göras", t ex att jag känner att jag måste utföra dem mer för andra "förväntar" det av mig än för att jag faktiskt vill. Och det i sin tur bottnar i att jag är alldeles för koncentrerad på vad andra potentiellt tycker om mig. Det är helt snedvridet faktiskt, jag har samtidigt upptäckt att människor inte ogillar folk som inte bryr sig om vad andra tycker om dem. Det är en motsägelse. Det plågar mig när någon blir sur eller besviken på mig, och för att undvika det försöker jag uppfylla deras förväntningar. Samtidigt skapar det beteendet friktion i sig, om jag gör något som går mig emot påverkar det mig negativt och därmed gör mig mindre trevlig att vara med. Dessutom är det inte särskilt spännande att umgås med någon som inte har egna åsikter och idéer utan bara försöker säga och göra det den andre vill. Jag vill inte påstå att jag är längst ut på den extremskalan, men det pågår konstant en inre konflikt mellan min önskan att göra det jag känner för och det jag tror att den andre vill. Vilket håll det än slutar med så är själva den tysta diskussionen påfrestande. Jag tror att detta är en stor del av anledningen till att jag inte orkar vara social särskilt mycket.

Så, jag har en förnuftig lösning. Jag slutar tänka på vad folk tycker och säger om mig och handlar som jag känner för (fortfarande i enlighet med mina andra moraliska ideal förstås, även om jag först måste klura ut skillnaden mellan hänsyn och det jag tagit upp). Tar det med ro om någon blir förnärmad. Man kan aldrig göra alla glada ändå, men varför inte börja med mig själv? Det blir en win-win situation. Jag blir mer tillfreds, social och folk kommer kunna trivas bättre i mitt sällskap! Helt perfekt.

Men... vi har en liten detalj kvar. Det är ett tankemönster som jag har präntat in i hjärnans vindlingar dagligen sedan tio-årsåldern eller någonstans däromkring. Beteendet är automatiserat till nivån av instinkt. Att bygga om synapsernas kopplingar tar rimligtvis flera års daglig medveten träning av det nya beteendet. Apjobbigt! Nu får jag ångest av att tänka på det istället! Tja, variation i alla fall.

Så, resultatet av detta nattliga resonemang är - ingenting. Den förändringen får bli en annan gång! Dags att ta den där duschen. ( ̄ -  ̄;)

Träning

Nu har jag varit frisk i fem dagar (yay!) och hunnit gymma tre gånger. Apropå kattladyns blogg så har det inte alls inte gjort mig på gott humör - tvärtom, det har känts behagligare att träna än någonsin förut! ♥ Kan det vara så att om man vill träna men inte får så uppskattar man det sedan desto mer? Jag blir avsevärt gladare och mer välmående av de stillsamma träningspass jag kör nu, och jag har inte haft något emot att besöka campushallen istället för att åka direkt hem efter en tröttande dag i skolan.

Det är behagligt och kravlöst att gymma, och jag gör det lika gärna som att spela en timme till kvälls-Civilization. Det sköna är också att jag sätter nivån helt själv varje gång - jag har tagit det väldigt lugnt för att inte få bakslag dagen efter, och nu verkar det gå bra att stegvis höja belastningen. Om jag får behålla hälsan är jag tillbaka på min normala anträngningsnivå om två-tre träningar. (^∇^)

Träning ftw!

Dagens två citat

"Vad bra att klockan ställdes tillbaka idag. Jag trodde att jag hade sovit till 11:30, men så visade det sig att jag bara hade sovit till 10:30. Det var ju för länge också, men ändå bättre."

"Jag är glad att jag, och alla andra, lever i den här tiden. Jorden har funnits otroligt länge, människor likaså, och det har tagit en obegripligt lång tidsperiod för t ex Metal Gear Solid; Den snillrike riddaren Don Quijote av La Mancha; Born in the USA; Körsbärsträdgården; Watchmen; Den gudomliga komedin och en massa andra storverk att uppstå. Rent sannolikhetsmässigt är det i princip otänkbart att vi skulle få spela våra älsklingsspel eftersom spel ha funnits så extremt kort tid. Och ändå får vi göra det. Det är vad jag kallar bonntur."

- Super PLAY forumet

RSS 2.0