Ambitionen på bottennivån

Blargh, helt omotiverad att plugga. Speciellt när det innebär att läsa långa stycken i tjocka, tradiga böcker. Men även annars. Vet inte riktigt vad jag ska göra åt det. Mindre feber, trötthet, huvudvärk och ont efter tandoperationen skulle nog hjälpa. Kanske inträffar någpn dag. Stannar hemma imorgon, det är ändå bara ett ickeproduktivt seminarie som jag inte förberett mig till. Får ta smällen med att skriva en helsidesdiskussion om kognitiv modellering istället. Avskyr att delta i något där jag inte lever upp till kraven. Avskyr att befinna mig bland människor över huvud taget just nu. Har ingen ork till att hålla uppe skenet av en trevlig, tillmötesgående, duktig flicka... blaha, blaha. Egentligen vet jag ingenting, kan ingenting, vill ingenting. Världen får hitta någon smartare människa att piska runt ett tag. Själv tänker jag fortsätta med dagens inproduktiva plan, dvs att läsa goda böcker, surfa planlöst och kolla på tvserier. Det är jag mer än nöjd med. Ibland erkänner jag mig helt ambitionslös.

Mario på naglarna



Vissa vet hur nagelförlängningar skall målas!


Drömtydning á la färghink

Precis innan jag vaknade i förrgår, drömde jag att jag hade en rejäl ~20 liters hink med naturvit färg - varifrån jag omedelbart splashade hela innehållet över en vit tapet. Jag kan fortfarande se framför mig hur den lätt korniga färgen träffade väggen. Eftersom jag aldrig drömt något liknande blev jag nyfiken och googlade fram en drömtydning.

Bucket
To see or carry a bucket in your dream, indicates an improvement in your current situation. If the bucket is filled, then it signifies abundance, love and wealth. If the bucket is empty, then it signifies that you will overcome some loss or conflict.

White
White represents purity, perfection, peace, innocence, dignity, cleanliness, awareness, and new beginnings. You may be experiencing a reawakening or have a fresh outlook on life. However, in Eastern cultures, white is associated with death and mourning.

Awesome! Här har vi förbättringar på gång, precis som jag kände. ;)

Statusrapport

Någon påpekade att jag skriver för lite. Ja, jag har haft en del som tagit upp mina tankar, och för ovanlighetens skull bedömt att jag ville ta itu med dem utan att använda bloggen som klagovägg. Men självklart kan jag ge en statusrapport!

Mår gradvis bättre och bättre, men det är fortfarande en bit kvar till normal hälsonivå efter höstens period av kroniskt påslaget sympatiskt nervsystem, vilket alltså betyder att jag gick långt förbi den användbara fasen av stress och en rejäl bit in i utmattningsfasen. Det är lite intressant att nu lära sig den neurologiska förklaringen till förloppet - i vilket fall har det varit en användbar upplevelse, eftersom jag nu tar min hälsa mer på allvar och faktiskt tänker se till att jag inte överanstränger mig på liknande sätt i framtiden. Ser nu till att vila mycket medan jag repar mig, med mindre pluggande som konsekvens. Tror dock att jag har en hyfsad chans att klara tentan imorgon. Håll tummarna! Vore bekvämt att slippa göra omtenta, fast det vore inte hela världen heller - ännu en tanke jag bekantar med. :)

Som jag misstänkte tar den här regenerationsperioden ett tag. Det är bara att låta den göra det! Har ännu inte ork att plugga några fulla dagar, har kört två 10-17 dagar denna vecka och det var tydligen för mycket. Fick näsblod och var helt skakig på måndagen, och nu efter tisdagen fick jag lov att lägga mig igen när jag tänkt gå upp och sova större delen av tiden fram till tolv, trots att jag lagt mig elva kvällen före. Men det var för att kunna tentaplugga, så nu kan jag ta det lugnare med gott samvete resten av veckan (bara en hemtentakomplettering på fredag, sen börjar ny kurs nästa vecka). Men så länge jag inte är aktiv för många timmar, och får sova 9-10 timmar, känner jag mig så gott som normal. Klar förbättring! Ett par veckor till i den här takten, så kommer jag antagligen ha fyllt på reserverna också så att jag klarar att anstränga mig kortare perioder utan några märkbara konsekvenser - som det ska vara. Och så kommer förhoppningsvis min minnesförmåga att återställas också, vilken gått på sparlåga av förklarliga skäl eftersom Hippocampus (ett område innanför tinningsloben som är viktigt för att forma långtidsminnen) är extra känsligt för överansträngning. Haha, det har blivit ett stående skämt bland mina kompisar att jag glömmer bort alla möjliga saker!

Så, med andra ord, är läget positivt men jag tänker fortfarande ta det lugnt ett tag framöver. Det är ganska skönt faktiskt, att unna mig så mycket ledig tid där jag irrar runt utan att göra något samhällsnyttigt. Blev lite mycket WoW och internetsurfande ett tag, men det har jag fixat till nu så att hjärnan får vila ordentligt också.

Jag gillar ämnet kognitiv neurovetenskap. Man får förklaringar på alla möjliga märkliga fysiska och psykiska processer! Riktigt fascinerande, och hjälpsamt i vardagen dessutom, även om man vet långt ifrån allt ännu. Det är otroligt att hjärnan fungerar över huvud taget! Visste ni att enligt de första teorierna så var hjärnan bara en fettklump vars syfte var att hålla uppe skallbenet? Vem vet vad vi kommer få lära oss i framtiden!

RSS 2.0