Inget Falun i Kina

Tydligen är Faluns hemsida spärrad i Kina. Tror de att vi representerar den förbjudna rörelsen Falun Gong månne? Det går inte ens att få upp sökresultat för "Falun", om inte kineserna använder den efter regeringens önskemål anpassade Google-sidan. Då får de endast upp anti-Falun Gong sidor - och i ett undanskymt hörn lite turistinformation till Falun. Att www.falun.se och www.visitfalun.se är omöjliga att nå från Kina ses tydligen inte som något större problem av de kommunansvariga som radion intervjuade. "Det är ingenting som vi direkt har diskuterat." 

Vad i helvete är detta? Någon behöver ställa sig och ruska om Kinas ledare till censurreglerna rinner ur öronen på dem ned i en liten pöl på marken. Pölen skulle bli stor nog för att driva ett mindre vattenkraftverk, så det skulle till på köpet vara miljövänligt. Två flugor i en smäll, och med bara smärre hjärnskakningar som förlust. Eller kanske koma vore att föredra, det skulle knappast förvärra läget hur som helst. Jag blir så förbannad på ledare som inte bryr sig om alla sina undersåtars bästa, utan bara sin egen klick och deras makt!

Trist att Faluns ansvariga inte vågar agera heller, det måste erkännas. Vad är de rädda för, en lokal massiv hämndaktion av kinas arméer kanske? Fast sanningen är väl den att det inte spelar minsta roll vad de säger eller gör, när Kina varken lyssnar till hela länders protester eller håller de fåtal löften om förbättringar som de själv avger.

Ytterligare en intressant notis stod i dagens Metro. Det var en bild på två söta småtjejer, varav den ena sjöng en sång inför storpublik på OS. Det var dock inte hon som stod på scen - hon var inte tillräckligt söt med för runda kinder och lite sneda tänder. Istället hade de plockat in den andra flickan som perfekt uppfyllde de vuxnas krav på utseende "för att representera Kina på rätt sätt". Fy fan vad plågsamt för den sjungande flickan - hon klassades som för ful för att visas upp. Men hon var inte ful, bara alldaglig.

Tyvärr är det knappast bara Kina som gör ett sådant val - det är en global sjukdom. Se ut som en fotoredigerad kändis, annars är du inte värd något utan måste gömmas undan i källaren! Det är så att man blir mörkrädd. Lever vi verkligen i en bättre värld nu än för 30 000 år sedan?

Kommentarer
Postat av: Sve

För 30 000 år sedan uppfann man troligen pil och båge :) och typ några tusen år senare keramik.

Men Neandertalare fanns fortfarande.



Läste också om den lilla flickan och hon såg ju helt normal ut, ingen direkt skillnad på dem. De ansvariga tyckte för övrigt det var helt rätt, vilket bara är fel.



Själv sätter jag upp en proxy hemma som spärrar alla Kinesiska ip-adresser. Borde för övrigt minska mängden virus/mask-attacker man utsätts för avsevärt =P

2008-08-13 @ 18:05:33
Postat av: Jonas

Nationens bästa? Bäst för få dess invånare att må så bra som möjligt eller att få en snygg fasad utåt? Vi får ta en extra tur till Kina på väg till Japan och läxa upp dessa ledare. Jag tar för givet att de kommer skaka av fasa och anpassa sig efter våra önskemål! ;)

2008-08-13 @ 20:35:20
Postat av: Shva

En snygg fasad utåt är givetvis viktigare än välmående. Det vet ju alla moderna människor! (>_<)



Spärra Kina-adresser lät som en bra hämnd. Hur gör jag?



Det är ett långt temanummer om människans evolution och framtid i Illustrerad Vetenskap, det var riktigt intressant att läsa. Låna gärna tidningen av mig. :)

2008-08-13 @ 21:43:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0