Om fildelning

Ulf Pettersson har en välskriven blogg om bland annat fildelning. Jag finner det högst intressant att läsa vad media och privatpersoner har att säga om fildelningens vara. Ulf påpekar att kopiering per definition inte kan vara stöld, eftersom stöld innebär att den bestulne faktiskt förlorar det stulna och inte längre kan använda det själv. Han ställer sig också frågande till hur fildelning kan ge hårdare straff än misshandel, barnpornografibrott, djurplågeri och vållande till annans död. Vem är det egentligen som tycker att dessa brott är skonsammare?

Kopiering är aldrig stöld
Oproportionerligt straff i fildelningsdomen
Varför så hårda straff för kopiering?




Kommentarer
Postat av: Sve

Han verkar ha förbrukat sin trafikmängd för tillfället, går ej att komma åt sidan.



Hmm... måste bero på att du länkat till honom :)



Det är klart fildelning av upphovsrättsskyddat material kan ge hårdare straff eftersom det är många giriga människor som lobbat för detta.



Däremot är det ju faktiskt så att artister, skådespelare m.fl. måste leva också, men samtidigt kan man ju tycka att deras löner är långt bortom all rimlighet.



Den här länken:

http://www.dt.se/nyheter/borlange/article366613.ece

visar för övrigt att domstolarna styrs av onda människor

2008-10-31 @ 09:29:03
URL: http://sverker84.wordpress.com
Postat av: Shva

Det är klart artisterna osv ska kunna leva, men olaglig kopiering är inte lika allvarligt som stöld, och definitivt mindre skadligt på människors liv än våldsbrott. Dessutom dör branscher ut helt naturligt genom historiens gång eftersom de ersätts med nya metoder - att ge konstgjord andning till mediabranschen för att upprätthålla all sidoproducering (utöver artisternas eget jobb) är både oekonomiskt och oanvändbart i längden. Det går inte att helt styra folks konsumtion efter vad företagen helst vill tjäna pengar på - lite får de anpassa sig också, när nu en så stor majoritet av Sveriges befolkning gillar att ladda ned saker på nätet istället för att köpa en extern fysisk lagringsenhet varje gång. Det växer faktiskt upp nya företag med jämna mellanrum som fattat detta. De som vill ha en inkomst på sina verk får använda andra vägar som uppmuntrar folk att köpa, istället för att harva runt i gamla hjulspår och fastna i leran.

2008-10-31 @ 13:03:58
URL: http://shva.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0