Serier du bör läsa

Har man dåligt med pengar eller lite tråkigt är webbserier ett ypperligt sätt att fördriva tiden. Det finns en hel massa av dem, många riktigt bra, och helt gratis!


Jag kan rekommendera:

The Awakened - Extremt anorektisk huvudperson är antingen psykiskt sjuk eller har hela sitt liv varit jagad av demoner från den riktiga verkligheten (jag har fortfarande inte bestämt mig för vilket). Fascinerande, underlig och  spännande.

Questionable Content - Ett antal mer eller mindre udda personer från samma stad blir polare. Mycket underhållande humor och en liten mängd drama om musik, sex, förhållanden, robotar och konstiga föräldrar - min favoritserie! Uppdaterar dessutom varje dag och det finns över 1500 strippar i arkivet.

Misfile - En olycka med ihopblandade papper i änglarnas arkiv och en tjej förlorar 2 år av sitt liv (jäklar, måste göra alla collegeprov igen!) och en kille vaknar upp som tjej (jäklaaaaar!). De enda som vet att verkligheten borde vara annorlunda är de själva och en utslängd, dekadent ängel som ska försöka ställa sitt fel till rätta. Drama.

Sore Thumbs - Sexig tjej med vass tunga och högskoleexamen på "TV Horror Show Hosting" i bagaget ger sig ut i livet. Där finns också henne stränga mor, bror som är ägare för en menlös spelbutik (inga våldsamma spel!) och de mest festligt idiotiska åsikter om religion, kvinnor och livet jag hört på länge, den korkade väninnan och mesiga före detta militärkillen med miniisbjörnen. Mycket, mycket skratt!

The Phoenix Requiem - Mycket vacker serie i viktoriansk stil om en kvinna som utbildar sig till läkare och en man som kan se andevärlden. Varmt brittiskt drama.

Picatrix - Underhållande drama om tjej som sveps iväg till en annan värld där hon har magiska krafter och råkar offras som brud till demonkungen. Traditionell shoujo-manga alltså. Fastnade för huvudpersonens mindre diplomatiska peronlighet och de roliga birollerna!

Gunnerkrigg - Mysko berättelse om en värld där magi och högteknologi är två skilda men högst verkliga delar av världen. Tjejen det handlar om börjar på en märklig skola som utbildar i båda. Annorlunda tecknat och fascinerande drama.

Cwen's Quest - Den kvinnliga huvudpersonen är en ängel som slängs ut av sin disträe far som barn. Bokstavligen, från balkongen på en svävande ö bland molnen. 15 år senare är hon tillbaka, men det går inte riktigt som hon tänkt sig. Ön är övergiven förutom av en irriterande kille som räddar henne från att ramla av kanten (och argumenterar för att hon därmed är hans slav) samt en anfallande drake. Äventyret startar!


Japp, jag har en förkärlek för knäppa serier. :3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0