Saker du inte visste om världen

All right, tillbaka efter tentan! Det gick ypperligt - själva tentan var ganska lättsam efter det stenhårda pluggandet före. (^∇^) Nu kan jag njuta av en äkta ledig helg!

Idag hittade jag äntligen snygga soffkuddar - det är otroligt vad många fula kuddar som finns. Fattas bara en jättestor svart myskudde nu!  Och tja, matbord och tv och gardiner. Det går framåt i alla fall! (^_-)

Är det någon som kan berätta för mig vad Windows menar med "klibbiga musklick"? Kanske att man kan bocka för alternativet om man har kletat in för mycket matrester i sin mus, så tar datorn hänsyn till klibbeffekterna?

Fick en häftig bok av Illustrerad Vetenskap. Bläddrade i några sidor och hittade fascinerande saker jag inte visste om! Vad sägs om det här:

  • Extremofiler: livsformer som t ex kan leva utan syre, i nästan kokande syra, eller där det inte har regnat på 400 år. (Inget med pedofiler alltså, om du associerade som mig.)

  • Vatten kan vara varmare än 100 grader. Det finns dessutom extremofiler som lever i vatten på upp till 130 grader! Det heta vattnet sprutas upp direkt ur jordens inre, och anledningen till att det inte kokar är det höga trycket i djuphavet.

  • För 74 000 år sedan överlevde bara 2000 - 6000 Homo sapiens den rådande istiden. Idag befolkas jorden av ca 6 miljarder människor.

  • Allt liv på jorden baseras på kol, som utgör ca 1% av jordens massa. Med andra ord är livet ganska försumbart. ;)

  • Jorden väger 5 973 700 000 000 000 000 000 000 kg. Vänta, vem vägde?

~(=^・・^)  ノMeow

Kommentarer
Postat av: Sve

Mitt fel med den tomma kommentaren, råkade komma åt enter medan jag läste ditt inlägg... verkligen smart bloggprogramvara :P



"klibbig mus", hmmm... vänta... det blev ju lite vulgärt... nej, tar den brantillåtna förklaringen istället. Det är ju när man sitter och äter chokladbollen i ditt nästa inlägg och musknappen fastnar i nedklickat läge, då måste man ju berätta för Windows att den gjort det... Eller så är det den där funktionen när man kan klicka på en ikon och den blir markerad, och så klickar man på nästa och den blir också markerad o.s.v.



Andra slutsatser man kan dra av ditt inlägg är:



Vatten kan ju koka vid lägre temperatur en 100 grader (bergsbestigare). Alltså borde det vara vid högre temperatur vid högt tryck.



Homo Sapiens var en riktiga livsnjutare som ägnade sig åt diverse aktiviteter i sänghalmen (eller grottgolvet eller var de nu höll till) ;)



*Du är en duktig student som faktiskt pluggar hårt! Grattis Grattis!

2008-10-12 @ 22:00:23
URL: http://sverker84.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0