Aliens in Your Home: Python

Fy fan vad bra jag är! På två dagar har jag skapat ett spelembryo med en karaktär som kan förflytta sig och väggar han inte kan gå rakt igenom. Vilka framsteg! Aliens in Your Home har spelet döpt sig själv till. En invasion alltså, och bara DU kan rädda mänskligheten! Eller vänta, det var Terry Pratchett. I vilket fall ska man röja bort alla aliens som springer runt och leker oskyldigt (?) i ens hus.

För tillfället klurar jag på hur jag ska lyckas byta mellan välkomstskärmen och spelets banor. Jag tror att det får bli en uppgift för nästa session!

Här är några bilder på hur spelet ser ut i detta stadie. Området till vänster ska innehålla diverse karaktärsinformation (yes, man kommer kunna levla! och samla poäng!) medan det svarta området ska byggas banor på. Eller bananer? Det är gott. Det kanske blir banan-aliens.



Kommentarer
Postat av: Sve

Woho! Du äger! och Terry Pratchett också... och kanske Python också :)



Nu måste du bara lära dig Emacs så att du kan koda med ljusets hastighet... fast du kanske redan hade lärt dig emacs? Jag ska i alla fall försöka lära mig det :)

2009-03-13 @ 20:45:18
URL: http://sverker84.wordpress.com
Postat av: Shva

Emacs!? Där jobbades det verkligen inte med ljusets hastighet för min del - den lilla lektion vi nu hade i början av förra terminen. Men det kanske blir bättre? Jag trivs rätt bra med Idle som följde med Python.

2009-03-15 @ 01:04:38
URL: http://shva.blogg.se/
Postat av: Sve

Idle ja... det är nåt jag har emot det, kan bara inte minnas vad... Eller var det kanske editor som följer med Ruby on Rails jag har nåt emot? men det kanske är Idle... :S



http://www.youtube.com/watch?v=OMi-uN-6O1Q

2009-03-16 @ 19:36:00
URL: http://sverker84.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0