Post yoga & Qi gong

Mitt antagande stämde! Jag känner mig mycket mer mentalt balanserad efter både yoga och qi gong. Trött i kroppen också, trots att det är lugn träning. Qi gongen (första gången idag) var rätt mysko, men underhållande. Det känns lite märkligt att stå och visualisera honung som rinner på huvudet, att strumporna smälter och att man kopplar ihop sig med jorden. För att ta några exempel. Men trots New Age flummet (som för övrigt får mig att tänka på en specialattack i Dragonball där Goku hämntar kraft från gjorden, det är taget direkt från Qi Gong) så är det en bra övning att meditera och koncentrera sig på sin kropp ett tag, genom andning och rörelser, istället för att vara upptagen med ett råtthjul av tankar eller peppra sig själv med visuell och autitiv information. Det är lugnande och balanserande, både mentalt och emotionellt. Bra kombo dessutom med yoga och qi gong, det ska jag fortsätta med hela hösten! Väl investerade pengar. Kombinerat med promenader och lite hemmaträning då och då, så blir det bra.

Så nu känner jag mig inte särskilt orolig för veckan längre. So long and thanks for the fish! (Gonatt!)

Kommentarer
Postat av: Mia

"So long and thanks for the fish" antyder ju dock inte att veckan kommer fortsätta särskilt bra!

2009-09-07 @ 21:09:00
URL: http://memyselfmycats.blogg.se/
Postat av: Shva

Inte då, jag blev bara sugen på att skriva så. Idag har jag yogat igen vilket jag blev på jättegott humör av, trots en extremt lång dag från 8-17 i skolan! I ♥ yoga!

2009-09-07 @ 21:26:39
Postat av: Mia

Dom hade yoga på Gymmix för något år sen också och instruktören var perfa. Sen slutade hon och ingen mer yoga finns gråt

2009-09-08 @ 12:11:25
URL: http://memyselfmycats.blogg.se/
Postat av: Sve

Låter härligt det där :)

Jag ska återuppta mitt Yoga-försök nån gång.

2009-09-08 @ 19:30:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0